×

Change Language

FI
×
×
T_PLACEHOLDER_IMAGE

BBHF goes Karhufestivaali torstai


15.08.2019 19:00 - 15.08.2019 23:00
Elokuvateatteri Kino Mantsi, Kauppatie 9, 82900 Ilomantsi

Jukka Eskola Soul Trio

Kino Mantsi to 15.8. klo 21.00

Trumpetisti Jukka Eskolan uusin kokoonpano Soul Trio on hurmannut svengillään niin kuulijat kuin kriitikotkin. Yhtyeessä vaikuttavat Eskolan lisäksi suomijazzin supertähdet Mikko Helevä (urut) ja Teppo Mäkynen (rummut).

Soul Trion toinen levy julkaistaan syksyllä 2019. Uudet kappaleet esittelevät rosoista ja sielukasta jazzmusiikkia yhdistettynä Etelä-Amerikan rytmeihin, sekä entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin.

Jukka Eskola Soul Trion musiikilliset esikuvat ovat peräisin 1950- ja 60-luvuilta, mutta heidän esittämistä kappaleista löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul-vaikutteisista lainakappaleista. Musiikin avainsanat ovat juurevuus, rytmi ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Trion musiikki on rouhean soul- ja latin jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan!

 

Mats

Kino Mantsi to 15.8. klo 19.00

Mats on joensuulainen vuonna 2012 perustettu gypsy jazz -yhtye. Matsissa soittavat: Anssi Kirkinen (kitara), Juho Papinniemi (kitara) ja Joonas Kaartti (kontrabasso).​ 

Kitaristi Django Reinhardtin virtuoottinen soitto on innoittanut musiikin ystäviä 1930-luvulta alkaen. Yhä tänä päivänä hänet luetaan maailman parhaiden kitaristien joukkoon, ja Reinhardtin luoma gypsy jazz -tyyli elää vahvana.

Myös Mats ammentaa innoituksensa Reinhardtin musiikista, pukien gypsy jazz -perinteen moderniin asuun. Matsin ohjelmistossa soi sekä Reinhardtin perinteiset että modernimmat, genren nykytähtien sävellykset. Kun Mats astuu lavalle, luvassa on vauhdikas ilta gypsy jazzin parissa!

Jaa tapahtuma

Järjestäjä

Tapahtuman järjestää BBHF ry ja Jazzkerho -76, Joensuu

Hintatiedot

Pääsylippu 25 €/ilta

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön.
Tapahtuma on ikärajaton.

Kuvat