BBHF 2009

BBHF 21.8.2009

Valokuvat: Kari Rissanen
Juliste: Hanne Paajanen

2009 kuvakavalkadi ->

Ensimmäinen Blueberry Hill Jazz ja Blues Teltta järjestettiin 21.8.2009. Lyhyestä järjestelyajasta ja lähes olemattomasta markkinoinnista huolimatta tilaisuuteen myytiin noin 80 lippua. Julistekin tilattiin Hanne Paanaselta vasta viikkoa ennen tapahtumaa.
Puitteet olivat vaatimattomat. Pihan perällä oli yksi Ilomantsin näyttämökerhon lampuilla valaistu teltta esiintyjille. Yleisö istui eri puolille pihaa asetetuilla penkeillä tai koulun seinustan terassilla. Anita Timosen tiimi myi hampurilaisia ja salaatteja sekä kahvia ja teetä.

Kaikki kokoonpanot esittivät vuoron perään kaksi puolituntista settiä kello 21 alkaen. Ilta avattiin paikallisin voimin, saksofonisti Ari Lemmetyisen ja basisti Jarmo Bambergin instrumentaalijazzia soittavalla duolla. Joensuulaisen Anu Pulkkisen ja Jukka-Pekka Flanderin Aamu duo jatkoi omalla soulahtavalla musiikilla. Kolmas esiintyjä oli rokkaavaa Chicago bluesia soittava K Rissanen Combo. Kitaristi laulaja Kari Rissasen, Lemmetyisen ja Bambergin lisäksi bändissä soitti rumpuja Pauli Hakulinen.
Suurimman vaikutuksen yleisöön teki joensuulainen Color Me Blue duo, jossa soulia, bluesia ja jazzia lauloi Taru Ratilainen ja kitaraa soitti Vili Paavilainen. Leudon illan päätteeksi vielä esiintyjät jammailivat Flanderia ja Ratilaista lukuun ottamatta.
Yleisöpalautteen rohkaisemana järjestäjät merkkasivat kalenteriin jo seuraavankin vuoden Blueberry Hill -tapahtuman.

2009

Blueberry Hill Jazz ja Blues Teltta