BBHF 2010

BBHF 21.8.2010

Valokuvat: Eija Irene Hiltunen
Kari Rissanen
Juliste: Arto Liimatta

2010 kuvakavalkadi ->

Toinen, 21. elokuuta 2010 pidetty Blueberry Hill blues & Jazz teltta järjestettiin täysin eri mittakaavassa kuin edeltäjänsä. Siitä tuli vakavasti otettava musiikkitapahtuma. Tällä kertaa satsattiin markkinointiin. Tähkä Designin Arto Liimatan Blueberry Hill julistetta jaettiin ”kaikkialle”. Hänen ja Nikke Ehrukaisen käsialaa oli myös käsiohjelma. Tapahtumaan järjestettiin ilmainen bussikuljetus Joensuusta, sekä joukkoliikenne taksi Ilomantsista. Maukkulan Mustikkamäellä oli nyt c-oikeudet, ja pihan terassi toimi anniskelualueena. Anita Timosen tiimi möi ulkona myös syötävää. Sisätiloissa oli joensuulaisen Antti H. Raatikaisen taidenäyttely. Yleisöä saatiin tavoitellut 250 henkeä. Noora Vikman dokumentoi tapahtumaa Musiikin suunta 3 julkaisun pitkässä artikkelissa ”Tarinaa musiikin tienpientareella”.

Illan avasi puolen tunnin setillään Jazzofrenix, jossa instrumentaalijazzia soittivat Ari Lemmetyisen ja Jarmo Bambergin lisäksi pianisti Topi Paavilainen ja rumpali Tero Hyttinen. Keravalainen Wanha Suola –duo kiinnosti monia, olihan sen kitaristi-laulaja Kari Laulajainen entinen ilomantsilainen. Toista kitaraa soitti Juha Jurmu. Taru Ratilainen ja Color Me Blue hurmasivat yleisönsä tällä kertaa kvartettina. Nurmeslainen gypsy swing jazzia soittanut Carelia Swing puolestaan sai sanomalehti Karjalaisen kriitikko Jyri Ojalan puhumaan maailmanluokan yllätyksestä: ”Nuori kitaristivirtuoosi Olli Soikkeli paljastui aivan poskettoman kovaksi soittajaksi (-) en pystynyt kuin ihmettelevästi hymyilemään musisointia kuunnellessa.”
Illan päätti K Rissanen Combo rosoisella bluesrokilla. Ilta oli jälleen elokuun leudoin ja sade alkoi välittömästi tapahtuman päätyttyä.

2010

Blueberry Hill Blues & Jazz Teltta