BBHF 2011

BBHF 20.-21.8.2011

Valokuvat: Eija Irene Hiltunen
Juliste: Arto Liimatta

2011 kuvakavalkadi ->

Kolmannessa Blueberry Hill Blues & Jazz festivaalissa järjestäjien päätä ei palellut, sillä esiintyjiksi hankittiin maan ykkösnimiä jazzin ja bluesin alalla. Kansalliseen sarjaan noussut juhla järjestettiin ensimmäisen kerran kaksipäiväisenä, 20. ja 21. elokuuta 2011. Pohjatyön olivat tehneet Kari Rissanen ja Anita Timonen, mutta vastuun tapahtumasta otti 21.6. perustettu Blueberry Hill Festival kannatusyhdistys, jonka perustajajäseniä edellisten lisäksi olivat Arto Liimatta ja Ari Lemmetyinen. Tähkä Design loi julisteen ja käsiohjelman lisäksi myös flyerin, banderollin ja Blueberry Hill Festival t-paidan. Tänäkin vuonna järjestettiin linja-auto kuljetus Joensuusta ja Ilomantsin keskustasta molempina päivinä. Festivaali laajeni fyysisesti jo kolmen teltan kokoiseksi, joista yhdessä oli baari b-oikeuksin, koska myynnissä oli myös Hermannin viinitilan kuohuvaa sekä viinit Blueberry Hill blues-ja jazz-etiketein. Anita Timosen tiimi vastasi myös ruokatarjoilusta. Yleisöä tavoiteltiin 500 henkeä, mutta jäätiin 400 katsojaan. Samaan aikaan alkaneen metsästyskauden sanottiin vaikuttaneen asiaan..

Lauantain avasi viimevuotiseen tapaan Jazzofrenix (Ari Lemmetyinen, Jarmo Bamberg, Topi Paavilainen ja Tero Hyttinen). Jazz standardien lisäksi kuultiin Tapio Rautavaaran tutuksi tekemiä melodioita. Joensuulainen Suisto soitti savolaista volokkibluesia. Duossa lauloi ja soitti mandoliinia edellisen vuoden taiteilijamme, Antti H. Raatikainen ja kitaraa Jarno Keränen. Illan pääesiintyjinä olivat jazz legendat, saksofonisti Junnu Aaltonen ja rumpali Reiska Laine. Loistelias tunnin setti koostui John Coltranen ja Aaltosen omista biiseistä. Illan päätti särmikäs laulaja Sira Moksi, jota säesti saksofonisti Ari Lemmetyinen ja pianisti Topi Paavilainen. Taukojen aikana sisätiloissa esiintyi ragtimebluesia soittanut yllätysesiintyjämme, Simpan ja Juliuksen mainio Spoonhill duo. Yön tunteina Spoonhillin ympärille kokoonnuttiin vielä jameihin.

Piknikhenkinen ja aurinkoinen sunnuntai avattiin puolen päivän aikaan. Alle 12-vuotiaat lapset pääsivät paikalle ilmaiseksi ja heille oli tarjolla pomppulinna ja kotieläinpiha sekä tauoilla esiintynyt lastenmusiikkiorkesteri Trio Tötterö. Siinä soittivat Sinikka Taalikainen, laulu ym, Hannu Porkka, lyömäsoittimet ja Kari Rissanen, kitara ja banjo. Päivä alkoi vasta omakustanne levyn tehneellä IKO Jazz Bandillä. Orkesterissa soittivat Timo Karvon johdolla Ari Lemmetyinen, Perttu Laakso, Martta Laakso, Janne Räty, Jaakko Kukkonen ja Tero Hyttinen. Suonna Konosen johtama Huojuva Lato jatkoi suomikantrilla rokkaavin sävyin. Päivä oli kuitenkin Erja Lyytisen ja bändin, jossa soittivat kitaraa Davide Floreno, rumpuja Miri Miettinen ja bassoa Matti Vallius. Kansainvälistä mainetta nauttiva blueskitaristi Lyytinen räjäytti pankin. Yleisön reaktiot esityksen aikana ja ilmeet konsertin jälkeen olivat järjestäjille se paras palkinto festivaalista, vaikka se hieman taloudellisesti tappiota `suuruudenhulluudessaan´ tuottikin.

2011

Blueberry Hill Blues & Jazz Festival