BBHF 2012

BBHF 4.8.2012

Valokuvat: Eija Irene Hiltunen
Juliste: Arto Liimatta

2012 kuvakavalkadi ->

Neljäs Blueberry Hill Blues & Jazz Festival järjestettiin 4. elokuuta 2012. Tällä kertaa budjetti ja profiili oli kenties edellisvuotta vaatimattomampi, mutta yhtä kaikki hyvä juhla. Lisäksi festivaali palasi yksipäiväiseksi ja sitä aikaistettiin kahdella viikolla, koska haluttiin sen mahtuvan myös kesälomalaisten suunnitelmiin. Edellisenä vuonna hyväksi havaittu koko perheen iltapäivä haluttiin uusia, mutta siinä epäonnistuttiin ilmeisesti pitkälti aamusta iltaan kestäneen sateen takia.

Festivaalin avasi Ari Lemmetyisen duo jazzin ja Rautavaaran sävelin. Runoryhmä Impivaaralaiset esittivät sisällä Los Haraccas -runoesityksen ja lastenmusiikkiorkesteri Trio Tötterö soitti puolen tunnin settinsä lavalla. Enolaispohjainen Halvat Pojat soitti tukevan ja laadukkaan settinsä pienelle yleisölle. Puolitoistatuntisen sound check tauon aikana sää alkoi selkiintyä, ja yleisöä saapua lisää. Aikataulusta oltiin hieman jäljessä, kun bussi Joensuusta saapui. Iltaosuuden avasi Echo & Cane -duo soittimalla mukavahenkistä roots musiikkia. Tämä oli duon kolmas esiintyminen yhdistyksen tapahtumissa. Seuraavaksi lavan otti haltuunsa edellisenä vuonna yllätysesiintyjä Spoonhill duo. Illan kansainvälisin esiintyjä oli Rääkkylässä asuva L.R. Phoenix. Hänen ja Brother Johnsonin soittama North Lake Country Blues Mississippi Deltan sävyineen ei jättänyt kylmäksi ketään. Mahtava ääninen artisti! Illan päätti monipuolinen joensuulainen Soul Train solistinaan Sira Moksi. Orkesteria vahvistivat ilomantsilaiset puhaltajat Ari Lemmetyinen ja Sinikka Taalikainen. Tekniikka, äänentoisto ja valot annettiin tänä vuonna joensuulaisen Eastmedian hoidettavaksi. Anita Timosen tiimi huolehti kestitsemisestä ja järjestyksenpidosta ja yhdistys lipunmyynnistä. Yleisöä saatiin jälleen noin 250 henkeä, joista 200 maksanutta.

Yhdistys teki kyselyn, jossa tiedusteliin risuja ja ruusuja. Neljännes vastasi kyselyyn ja näki, että lipunhinta ja ajankohta on hyvä nykyisellään. Festari sai paljon myönteistä palautetta. Myös artistitoiveita otettiin vastaan ja tiedusteltiin mieluisimpia festarivieraita. Erja Lyytinen oli useimman mielestä festarimme tähän astinen huippuhetki. Myös Junnu Aaltonen ja Reiska Laine olivat jääneet mieleen, ja saipa L.R. Phoenix jo tuoreeltaan monta mainintaa.

2012

Blueberry Hill Blues & Jazz Festival