BBHF 2014

BBHF 2.8.2014

Valokuvat: Eija Irene Hiltunen
Juliste: Arto Liimatta

2014 kuvakavalkadi ->

 

Blueberry Hill Festival 2014 järjestettiin 2. elokuuta. Sää oli mainio ja väkeä parveili Mustikkamäellä melko tarkalleen 350 henkeä. Päälavalla esiintyi kaksi jazz- ja kaksi blueskokoonpanoa. Illan avasi siirtolavalla Huojuva Lato duo, Suonna Kononen (kitara ja laulu) ja Yrjö Vähäkallio (basso), jotka nostattivat onnistuneesti tunnelmaa anniskelualueella myös vaihtojen aikaan. Päälavalla soiton käynnisti Perttu Laakson iloista jazzia soittava Extra Ordinary Quartet. Trumpetisti-laulaja Laakson lisäksi orkesterissa soittivat Janne Räty (kitara), Sanna-Mari Savolainen (basso) ja Hanne Hiltunen (rummut). Iltaa jatkoi espoolainen Lena & The Slide Brothers, tällä kertaa blues soi triomuodossa. Basisti-laulaja Lena Lindroosin ja kitaristi Matti Kettusen takana rummuissa oli Juha Tanninen. Kesällä Pori Jazzissakin soittanut kuusihenkinen North River Ensemben jatkoi iltaa taitavasti jazzin merkeissä. Suurista soundeista vastasivat Noora Karppanen (laulu), Lawrence Hodge (piano), Jaakko Hauru (rummut) Vili Paavilainen (kitara), Arthur Medvedev (saksofoni) ja Pothio Ndiaye (basso).

Illan päätti pohjoiskarjalaisittain mielenkiintoinen kokoonpano North Karelian Allstars, missä voimansa olivat yhdistäneet L.R. Phoenix ja Echo & Cane duo.
Lisäksi Phoenix toimi Blueberry Hill festivaalin kuvataiteilijana. Taidenäyttelyssä oli Phoenixin ”pilkkutöitä” muun muassa Thelonius Monkista, Charlie Parkerista, John Coltranesta ja Muddy Watersista. Oheistuotteista myynnissä oli niin artistien äänitteitä, koruja kuin mielenkiintoinen suomenkielinen kirja, Django Reinhardt elämäkerta. Festivaali taltioitiin hovikuvaajamme Eija Irene Hiltusen valokuvin ja Jonna Tahvanaisen videokuvin. Tämä materiaali on toivottavasti jonain päivänä mukana yhdistyksen toiminnasta tehtävässä dokumentissa.

 

2014

Blueberry Hill Blues & Jazz Festival