"Itkuja" / invocations on lament

Su 6.8. klo 19

• The Otherworld Ensemble

Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi
Vapaa pääsy !
Ilmaiskonsertin tarjoaa Ilomantsin kunta

 

The Otherworld Ensemble

The Otherworld Ensemble on suomalaisen jazzlegenda Heikki ”Mike” Koskisen ja suomalaista sukujuurta olevan kalifornialaisen saksofonisti-säveltäjä Rent Romusin yhteisprojekti. ”Itkujen” musiikki kumpuaa suomalais-ugrilaisesta runoperinteestä. Yhtyeen musiikki ammentaa vaikutteita itkuvirsien parantavasta hengestä ja elävää sykkivästä jazzista. Kansanmusiikin improvisoivaa voimaa tuovat vokaalitaiteilija ja emer. prof. Heikki Laitinen ja Mystic  Revelation of Teppo Repo trio: multi-instrumentalisti Otto Eskelinen, basisti Eero Tikkanen ja lyömäsoittaja Arwi Lind.

Vuoden 2023 Suomen kiertueella The Otherworld Ensemble esittää musiikkia uudesta, ”Itkuja”/invocations on lament, sävellyssarjasta, jonka levynjulkaisukonsertit esitettiin menestyksellisesti toukokuun lopulla San Franciscon lahtialueen konserteissa. Tämä ainutlaatuinen monta kulttuuria yhdistävä projekti, joka kumpuaa suomalais-ugrilaisten mytopoeettisten runojen perinteestä, on yhteistyönä sävelletty sarja sävellyksiä, jossa yhdistyvät uudella tavalla suomalaisen itkuvirren parantavat ja elämänmyönteiset aspektit, sekä amerikkalaisen elämää sykkivän improvisoidun jazzin elementit.

The Otherworld Ensemblen musiikki rakentuu sävelletyistä ja sovitetuista teemoista sekä improvisoiduista välisoitoista, joiden inspiraatiolähteinä ovat Kalevala-aiheiset teemat, pohjoisten alueiden kansanlaulut, animistiset elementit sekä moderni jazz. Instrumentaalisovitusten lomassa ovat vokaaliosuuksien lauletut tai lausutut runot, ja niitä täydentävät perinteiset instrumentit, kuten kantele, kellot, käsintehdyt puhallinsoittimet ja huilut.

Tule mukaan

Hanki pääsylippusi ennakkoon !